Sorry, this entry is only available in Danish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Compass Congress Center i Rødekro afvikler forårets allerede planlagte aktiviteter, men derefter slutter festen. Ekstrem travlhed i resten af landet får Compass Fairs til at droppe den mindst givtige del af forretningen.

Compass Congress Center i Rødekro har siden 2007 trukket tusindvis af gæster til messer, julefrokoster, konferencer, legeland.

– Rygterne er begyndt at løbe, så i stedet for at der kommer forkerte rygter ud, er det smartest, at vi lige får det sagt, siger grundlægger og direktør Henning Sørensen fra Compass Fairs, der er selskabet, som står bag de mange aktiviteter i de 5000 kvadratmeter store messecenter.

Beslutningen om at lukke på Brunde Vest har været svær at træffe, fordi det har været Compass Fairs hjemmebane, men den har været nødvendig, for Henning Sørensen og hans medarbejdere er simpelt hen ved at drukne i succes.

Den største del af Compass Fairs’ forretning er nemlig opbygning af messer og intern drift i blandt andet Bella Center i København, og her har aktiviteterne for alvor taget fart her i 2021 efter et horribelt 2020, hvor omsætningen faldt med 86 procent.

– Det var en frygtelig tid, men i 2021 må vi haft fået en lille skytsengel. Først fik vi opgaven med at bygge 14 vaccinecentre op i primært Midtjylland og København, og i messebranchen er de store begyndt at lægge opgaverne ud til ekstrerne, så vores drift er vokset med over 100 procent. Vores ansatte arbejder i døgndrift, forklarer Henning Sørensen.

For at sætte tingene lidt i perspektiv fortæller han, at der var 20 ansatte 1. maj i år – nu tæller medarbejderskaren 45.

25 års jubilæum

At det kommer til at gå ud over selskabets eneste eget messecenter hænger sammen med, at Compass Fairs normalt har brugt de stille perioder i den øvrige forretning til aktiviteterne i Rødekro.

– Vi har ikke længere den kapacitet til overs, og der er det med Sønderjylland, at det ikke er den del af Danmark, der er mest drift i, så det vil ikke kunne løbe rundt at skulle ansætte to eller tre medarbejdere til at lave de arrangementer. Men det bliver da mærkeligt at pille bogstaverne af til sommer. Vi elsker jo at lave de her events for tusindvis af mennesker, siger Henning Sørensen, der til sommer netop har 25 års jubilæum som arrangør af events og messer.

Det begyndte i lokaler i gågaden i Aabenraa, inden de 5000 kvadratmeter i Rødekro blev bygget.

Her vil han også fortsat have kontor, selv om selskabet også har kontor og lager i både København og Odense.

– Vi har brug for ekstra lagerkapacitet, så vi bliver selv i godt 3000 kvadratmeter, hvor vi også vil have plads til at bygge specialstande op, og så vil vi forsøge at leje de sidste 2000 kvadratmeter længst mod øst ud, siger Henning Sørensen om planerne efter maj næste år.

Indtil da – understreger han – vil de sædvanlige aktiviteter blive holdt som planlagt. Altså blandt andet Boligmessen Boligdage.dk, loppemarked i maj, legeland i vinterferie, Bilmesse samt den store antikmesse i marts.

Antik- Lasse Petersen er på plads

Det bliver den sidste i en lang række, og her vil Aabenraas kendte antikvitetshandler, Lasse Petersen, traditionen tro været med. Som han har været det de seneste 15-20 år. Nyheden om, at det bliver sidste gang, møder han med et “det er da ærgerligt”.

– Det er jo en æra, der slutter. Det er altid dejligt være på messe – folk er begejstrede og købelystne, og det plejer at være godt besøgt i Rødekro, siger Lasse Petersen, der dog ud over en god oplevelse ikke regner med at miste noget på lukningen.

– Jeg har jo min forretning, hvor der til daglig kommer mange kunder, så jeg er ikke afhængig af messer. Jeg sælger også mere og mere via min webshop, og sådan er det nok for mange, mener den sønderjyske antikvitetshandler.

Han skal dog nok være på plads i messecentret til marts og “så siger vi farvel med et brag”.

“Det har været en enormt svær beslutning, for vi elsker jo at lave de her events for tusindvis af mennesker”.
HENNING SØRENSEN, DIREKTØR COMPASS FAIRS

//Mette Thomsen